27 Temmuz 2013 Cumartesi

Riddler ve Batman Oyunu

Riddler ve Batman Oyunu

Gösteride mikrofonu eline alan İkiz Surat zenginlerin bulunduğu bu gösteride aralarında Batman’ın olduğunu ve 2 dakika içerisinde çıkmaz ise sirki havaya uçuracağını söyler. Sirk akrobatlarından olan Robin de oradadır. Sirk akrobatları bombayı dışarı atabileceklerini söylerler. Robin dışında tüm çalışanlar ölür. Robin bombayı patlamadan sirk çatısından çıkarır ve Gotham denizine atar. Batman sirk çalışanı bu kahramanı kimsesi kalmadığından yanına alır. Batman gece vakti aracı ile dışarı çıkar. Batman, İkiz Surat tarafından tuzağa düşürülür. Tuzağa düşürülen Batman, İkiz Suratın adamları ile çatışmaya başlar. Riddler geliştirmiş olduğu beyin okuma cihazı sayesinde insanların beyinlerini kaydederek en zeki insan olanın peşindedir. İkiz surat ile birlikte hareket ederek Gotham şehir televizyonuna yerleştirdikleri bu cihaz sayesinde tüm insanların düşüncelerini okuyabilecek ve onlar gibi düşünebilecektir. Riddler giderek güçlenmektedir. Geliştirdiği bu cihaz sayesinde karşı konamaz derecede beyin gücüne sahip olmuştur. Robin gizli odanın sırrını çözer ve içeri girmeyi başarır. Robin, Batman’ın odasındaki Batman’ın görevler için kullandığı aracını alarak Gotham şehrinde gezinmeye başlar. Alfred hemen durumu Bruce Wayne bildirir. Robin suç çetelerinin karşısına Batman aracı ile çıkar. Robin suç çetelerinin elinden kadını kurtarır. Çete elebaşının bir ıslığı ile meydana 100 den fazla çete üyesi toplanır. Robin araya alınır. Robin artık tek başına hepsi ile savaşması gerekir. Robin ailesinin Harbi Dent tarafından öldürülmesi ve Batman’ın buna müdahale etmemesinden yakınmaktadır. Batman Oyunu anlar ve Batman suç çeteleri ile mücadele eder ve çetenin elinden Robin’i kurtarır. Robin sinirini Batman üzerinde çıkarmaya çalışır ve sonra Batman’a durumu anlatır. Robin, Batman’a kendisini eğitmesini ister. Batman’a ortaklık teklif eder. Batman olmaz yapamam der. Batman ve Riddler zenginlerin yer aldığı partiye katılırlar.

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Betmen ve Robin Ortaklığı

Betmen ve Robin Ortaklığı

Ra's Al Ghul'un ölmesi üzerine, Wayne şirketinde olayın incelenmesi ve durum tespiti için toplantı düzenlenir. Bruce Wayne’nin babasının ortağı şirketin başına geçmişti. Bruce Wayne ait olan tüm hisseleri satan ortağı geri kalan hisselerini de halka açarak paylaştırmıştır. Bruce Wayne, Fox’un ileri görüşlülüğü sayesinde kaybettiği tüm hisselerini geri alır ve şirketin başına geçer. Şirketin başına geçen Bruce Wayne, babasının ortağının hisselerini de alır ve Fox’a devreder. Bruce Wayne(Batman), Ra’s Al Ghul tarafından yakılan evini, babasından kalan bu mirası yeniden oluşturmak için çalışmalara başlar. Rachel oraya gelerek Bruce Wayne’nin kötü gününde yanında olmak ister. Bruce geçmişinden dolayı üzüntü duymaktadır. Rachel’den özür diler. Çok pişmanlık duyduğunu dile getirir. Daha sonra Rachel,  Bruce Wayne’nin gizli kimliği olan Batman olduğunu ve bildiğini söyler. Bruce Wayne, onun sadece sembol olduğunu söyler. Rachel, hayır der,  senin asıl kişiliğin o ve suçluların korkacağı gerçek yüzün olacak yani sevdiğim adamı. Rachel, Bruce Wayne şunu iyi biliyorum ki bir daha geri dönmeyeceksin, ama umudumu kaybetmeyecem.  Belki de bir gün Gotham halkının Betmen’e ihtiyacı kalmaz. İşte o zaman onu görürüm. Alfred, Bruce Wayne’ye burayı nasıl yapacağını sorar. Batman eskisi gibi olacağını söyler. Alfred, malikanenin altındaki kuyuları iyi hale getirmek için güzel bir fırsat olacağını söyler. Özellikle güneydoğu kanadını. James Gordon, Gotham şehrinin fenerinin üzerine bir tane yarasa sembolü yerleştirir. Işığı yaktıklarında gökyüzünde yarasa belirginleşir. Bunu yapmasındaki amacı Gotham suçluları karşısında görüş birliği sağlamak ve suçluları yakalamasında yardım etmek istemesi olacaktır. James Gordon feneri yakar ve Batman kısa bir süre sonra gelir. Serbest kalan Crane’yi ve hapisten kaçan suçluları halen yakalayamadıklarını söyler. Batman birlikte yakalayacaklarını söyler. Gordon peki yükselme ne olacak sözüne biz yarı otomatik kullanırken onlar tam otomatik satın alıyor. Biz çelik yelek giyerken onlar zırh kullanıyor. Ve sen maske takıyorsun bir de şu adama bak bir silahlı soygun ve iki cinayet. Batman’a, tıpkı senin gibi teatral zevkleri var. Bir de işlediği her suçtan sonra joker kartlarını bırakıyor. Bahsettikleri bu kişi suç makinesi Joker’den başkası değildir. Batman, icabına bakabileceğini söyler. James Gordon daha sonra Batman’a sana teşekkür edemedim der. Batman, buna hiç gerek yoktu der ve binanın üzerinden atlayarak gecenin karanlığında kaybolur.

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Batman ve Falconi

Batman ve Falconi

Ra’s Al Ghul, Gotham şehrini yok etmek istemektedir. Şehrin su şebekesine zehirli bir gaz salarak insanları yavaş yavaş zehirlemektedir. Su buhar silahı ile amaçları doğrultusunda hareket ederek şebeke suyunu nükleer bir işlev olarak kullanmaktadır. Bruce Wayne, Wayne malikanesinde doğum günü partisi düzenler. Şehrin önde gelen isimleri bu partidedir. En sonunda bir isim ön plana çıkar o isim Ra’s Al Ghul’dan başkası değildir. Batman bu ismi duyduğunda çok şaşırır. Çünkü Gölgeler Birliği’nin tüm üyelerini öldürerek Ducart’ın dışında kimse oradan sağ çıkamamıştır. Bruce Wayne sonradan anlar ki kendini Ducart diye tanımlayan kişinin Ra’s Al Ghul olduğunu düzenlediği partide anlar. Batman, Ra’s Al Ghul’dan partisine katılan insanlara zarar vermemesi gerektiğini söyler. Ra’s Al Ghul, Batman’a o zaman davetlileri evinden gönder der. Bruce Wayne bir açıklama yaparak partideki insanların ikiyüzlü olduğunu, içkilerini bitirdiklerini ve evinden gitmelerini istemektedir. Crane ve Falconi’nin Ra’s Al Ghul’a çalıştığını öğrenir. Ra’s Al Ghul su şebekesine zehri yayarak şehirdeki insanlarda bilinç kaybı yaratarak insanların korkudan kendi kendilerini parçalayarak öldüreceklerine inanmaktadır. Ra’s Al Ghul adamlarını şehre yollayarak tüm suçluları dışarı çıkarır ve serbest bırakır. Crane de serbest bırakılır. Bruce Wayne(Batman) Gölgeler Birliğinden ayrılırken orayı ateşe vermişti. Ra’s Al Ghul’da Bruce Wayne’nin evini yakarak ödeşmek istemiştir. Bruce Wayne(Batman) partide yaptığı açıklamadan sonra babasının tüm mirasını kaybetmişti. Üstüne üstelik Ra’s Al Ghul’un malikaneyi ateşe vermesinden sonra artık Batman’ın hiçbir şeyi kalmamıştır. Batman yangından kadim dostu hizmetkârı Alfred tarafından kurtarılarak evin altındaki sığınağa götürülür. Polisler serbest kalan suçluları tekrardan yakalamak için yoğun güvenlik önlemleri alırlar. Gotham şehrinin savcısı olan Rachel zehrin antidotunu emniyet müdürü James Gordon’a götürür. Ra’s Al Ghul, su buhar tabancasını çalıştırarak şehrin sualtı şebekesini harekete geçirir ve şehre panik zehri yayılmaya başlar. Zehrin bulaştığı insanlar çevrede panikle bağırmaya başlarlar. 
ras al ghul

Ra's Al Ghul


Batman ve Ras Al Ghul

Batman ve Ra's Al Ghul



13 Temmuz 2013 Cumartesi

Batman ve Korkuları

Batman ve Korkuları

Bruce, öğle vakti kendi ve şirketin hisselerini ve hesapları üzerine çalışırken garip bir ses duyar. Sesin kaynağına doğru Wayne malikânesi içerisinde o yöne doğru gider. Tavanda yarasanın duvarlara çarptığını görür. Yıllar önce Rachel ile oynarken düştüğü kuyuyu merak eder ve kuyuya ip salarak kuyuya iner. Kuyu çok karanlık ve rutubetlidir. Elindeki ışığı kuyunun tavanına doğru tuttuğunda tüm yarasalar ortaya çıkar ve Bruce Wayne’nin etrafında uçmaya başlar. Bruce eskiden korktuğu gibi yarasalardan korkmuyordur.  Batman artık korkusunu yenmiştir. Bir sır gibi perdelenen Batman ve Korkuları yarasaların tekrardan belirmesiyle Batman için korku diye bir şey kalmamıştır. Bir taraftan da Falconi adındaki Gotham şehrinin mafya iş adamı, 7 yıl ortalıkta görünmeyen öldü sanılan Bruce Wayne’nin şirketti tüm hisselerini Gotham halkına satmış ve çoğu hissesini de kendisinin adına geçirmiştir. Bruce Wayne yıllar sonra tekrardan Wayne şirketine döner. Ailesinin mirası olan bu şirkette neslinin devam ettirmek istediğini söyler. Bruce, babası gibi bilimsel araştırmalar bölümünü tercih ederek şirkette işe başlamıştır. Bilimsel araştırmalarda uzaman olan Fox ile birlikte çalışan Bruce Wayne şirketin geleceği ve geçmişi hakkında bilgiler edinir. Fox şirketin askeri savunma üzerine araştırma yapan bilim insanıdır. Şirketin en önemli elemanıdır. Bruce Wayne, şirketin savunma araçlarını ve silahlarını gösterir. Bruce, Fox’tan askeri zırhlı bir elbise alır. Fox bu zırh ile ne yapmak istediğini sorar. Bruce Wayne bu zırhla mağara dalışı gerçekleştireceği söyler. Fox peki bu mağara dalışında silahlı adamlar mı var? Böyle zırha ihtiyaç duyuyorsunuz. Bruce Wayne bu elbiseyi aldığından kimsenin haberi olmaması gerektiğini söyler ve kıyafetleri alarak şirketten uzaklaşır. Bu elbise yüksek sıcaklığa dayanan kurşun geçirmeyen, hafif bir malzemeden yapılmıştır. Bruce aldığı bu zırha ilaveler bazı yaparak zırhı siyaha boyar. Makalenin devamı için linke tıklayın.
Batman Korkuları

Batman ve Korkuları


Betmen Korkuları

Betmen ve Korkuları


10 Temmuz 2013 Çarşamba

Batman ve Harbi Dent

Batman ve Harbi Dent

Gotham şehir savcısı yüzünün yanmasından sonra ve sevgilisi Rachel’in ölümünden sonra Joker ile işbirliği yaparak onun intikamını almak için geri dönmüştür. Dent intikam için şehrin tüm mafyalarının peşine düşer. Hepsini öldürür. En son Ramirez adlı kişi kalır. Polislerde bir taraftan şehirdeki suçluları feribotla güvenli yere taşımaktadır. Joker feribotlara bomba yerleştirir. 100 tane patlamaya hazır varil yerleştirir. İki feribottaki halka bombayı aktif edecek ve biri diğerini patlatacak kumanda sistemi gönderir. Bir gemide şehrin suçluları diğer tarafta da Gotham şehrinin masum insanları bulunmaktadır. Onlara iki seçenek sunmaktadır. Gemilerde oylama yapılır. Fakat süreler dolduğunda iki gemide de bombaları patlatacak kişiler vaz geçer. Bomba patlamaz. Batman, Joker’i yakalar. Tam binanın tepesinden düşecekken Batman, joker’in ölmesine izin vermez ve onu kurtarır. Joker, Harbi Dent’i intikam alması için doldurur. Onu ölümcül bir makinaya dönüştürür. Harbi Dent sevgilisi Rachel’in öcünü almak için, emniyet müdürü James Gordon’un ailesini esir alır ve James’in en sevdiği kişiyi öldürmek ister. Rachel’in öldüğü yere James Gordon’u çağırır ve ona en sevdiği kişinin kim olduğunu sorar. James en çok küçük erkek çocuğunu sevmektedir. Dent, küçük çocuğu alır ve kafasına silah dayar. Gecenin karanlığından bir ses duyulur. Bu gelen Batman’dır. Batman, Dent’e çocuğa karışmaması gerektiği söyler. Batman, olayın suçlularının cezalandırılması gerektiğini söyler. Dent de kabul eder. Yazı tura atar. Yazı geldiğinde öldürür, Tura geldiğinde ise serbest kalır. İlk Batman’dan başlar ve yazı gelir. Batman’a ateş eder. Batman yaralanır. Daha sonra silahı James Gordon’a tutar ve parayı havaya fırlatır. Tam para yere düşecekken, Batman, Harbi Dent’in esir aldığı, Gordon’un oğlunu yakalar ve Harbi Dent binanın tepesinden aşağı düşer. Batman çocuğu Gordon’a verse de kendisini tutamaz çünkü yaralıdır. Batman da binadan düşer. James Gordon hemen yanına gider. Dent yere düşmesi sonucu ölmüştür. Batman, bu kahramanı Joker doldurdu, Joker kahramanımızı elimizden aldı. Şimdi sana düşen görev ise Dent’i övmek ve tüm suçların nedeninin Batman olduğunu göstermek olacaktır. 

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Batman Gerçekleri Öğreniyor

Batman Gerçekleri Öğreniyor

Korku başarısızlığın sebebidir. Bruce Wayne kaldığı hapishanede Bane durdurmak için hapishaneden kurtulabilmek için sürekli antrenman yapmaktadır. Bane’i durdurabilmenin tek yolu hapishaneden kurtulmak olacaktır. Bane şehirde kendi emirleri ile Gotham şehir halkını yargılayıp insanları şehrin ortasında herkesin gözleri önünde asmaktadır. Bunu hapishanenin televizyonundan izleyen Batman yerin derinliklerindeki bu ölüm yerinden bir an önce kurtulup Gotham halkını Bane’nin elinden kurtarmak için canla başla çalışmaktadır. Çukurdan çıkmak için ikinci denemesinde de başarısız olan Bruce Wayne üzüntü içinde bağırmaktadır. Bruce Wayne(Batman) kuyudan kurtulmak için bir sonraki denemesinde halat kullanmadan hiçbir güvenlik önlemi almadan erzaklarını alıp kuyuya doğru ilerlerken hapishanedekiler ölür diye ümitlerini keserken Batman korkusuzca taşlardan tırmanarak atlar ve kuyudan kurtulur. Kuyudan kurtulan Batman hapishanedekilerinde kurtulması için kuyunun başındaki halatı kuyuya doğru salar. Onlarında kurtulabilmesi an meselesidir. Kuyudan kurtulan Batman vakit kaybetmeden Gotham şehrine doğru hızlıca koşmaya başlar. Bane şehir halkını idam etmeyi sürdürmektedir. Bombanın patlamasına bir gün kala emniyet müdürü James Gordon bomba yüklü kamyonu tespit etmek için şehirdeki şüpheli kamyona GPRS yerleştirerek bombanın yerini tespit ederek imha etmek şehri bu beladan kurtarmak için çabalamaktadır. Emniyet müdür James Gordon ve adamları bu işlemi gerçekleştirirken Bane’nin adamlarına yakalanır ve idam edilmek üzere yargılanır. Tam idam edilmek üzere buzlara kaplı Gotham nehri üzerine bırakılan Gordon Batman tarafından kurtarılır ve bombanın sinyalini bozucu aleti vererek ondan bomba yüklü kamyonu bularak kamyondaki bombanın aktif edilmeden onu engellemesi için tetikte olması gerektiğini söyler. Batman şehrin yer altı tünellerinde kıstırılan polisleri kurtarır ve Kedi Kadın’a Batman motoruna güdümlü bombalar donatarak Kedi Kadından şehrin kapatılan tünellerin girişlerini bu bombaları kullanarak açmasını ister. Savaş başladığında Kedi Kadın bombalarla açtığı tünellerin girişleri ile Gotham şehrini diğer şehirlere bağlayan ulaşım yolunu güvenli hale getirir. Batman, Bane’nin esir aldığı Miranda Tate kurtarmak için Bane ile ölümüne savaşmaktadır. Açılan tünellerde Gotham şehrinin kimsesiz çocukları bir otobüse bindirilerek onların güvenliği açısından tünellerden çıkarılmak için yola çıkarılır. Batman, Bane’yi döverek bombayı durduracak olan kumandanın nerede olduğunu sorar. Bane, Batman’a oradan nasıl kurtulduğunu sorar. Batman oradan kurtulan sadece sen mi olacağını mı sandın? Derken Batman sırtından bıçaklanır. Sırtından bıçaklayan Bane değil kurtarmak için gittiği Miranda Tate’dir. Miranda Tate bıçağı Batman’ın sırtına saplayarak oradan kurtulan bendim. Sıradan biri olmasam da tetikçi benim der. Bane benim koruyucumdu o olmasaydı beni hapishanede öldürürlerdi. 

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Batman ve Hizmetçi kadın

Batman ve Hizmetçi kadın

Harbident 8 yıl önce ölen organize suçlarla savaşarak Gotham’ı daha güvenli bir şehir haline gelmesini sağlamıştır. Suçun olmadığı bir şehir yoktur. Gotham şehri mafyalardan kurtulmuştur çünkü Dent yasası güvenlik güçlerine şevk kazandırmıştır. Gotham şehir sakinleri Dent yasasının kaldırılması hakkında yönetime baskı uyguluyor. Belediye başkanı bu söz üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek, “Ben başkanken Dent yasasının kaldırılması mümkün olamaz.” Demiştir. Basın toplantısında maskeli ve pelerinli bir hayduttun karşısına inançla dikildiğinden söz ediyor. Batman o basın toplantısına katılmasa da o gece basın toplantısını uzaktan izlemektedir. Belediye başkanın konuşmasından sonra Gotham şehrinin emniyet müdürü Gordon söz almaktadır. Kürsüye çıkar çıkmaz Harbident hakkında bazı gerçekleri açıklamak için bir konuşma yapar. Düşüncelerini bir kâğıda yazılı hale elinde bulundurur. Daha sonra belki de bunun için uygun zaman değildir diye kâğıdı tekrar cebine bırakır. Daha sonra sözleri devam eder. Belki şuanda hepimizin bilmesi gereken tek şey Dent yasası sonucu şehir hapishanelerinde 1000 mahkumun bulunduğudur. O azılı suçlular, suç makinesinin dişlileridir. Harbident’in ölümü üzerine konuşmaya devam ederek etrafına bakar ve “O bir hiç uğruna ölmedi.” Diyerek kafasını öne eğer. Bu sözleri uzaktan dinleyen Batman oradan ayrılarak gecenin karanlığında kaybolur. Bruce Wayne yemek sevisi yapmak üzere mutfaktan ayrılan bayan hizmetçi, Bruce Wayne’nin odasında gezinmeye başlar.  Etrafı gözlemleyen hizmetçi odada ok ve yay görür ve ona doğru yürümeye başlar. Bruce Wayne odasından ayak sesleri geldiğini duyar ve elindeki oku hizmetçinin önünde bulunan hedef tahtasına isabet ettirir. Hizmetçi çok korkar ve Bruce Wayne’den özür diler. Bastonlu ve yaşlanmış kişiye siz Bay Wayne’siniz değil mi? Diye sorar. Hizmetçi hani sizin 20 cmlik tırnaklarınız yok ve yüzünüzde yara değil siz o olamazsınız değil mi? Bruce Wayne hizmetçiye doğru gelerek öyle mi söylüyorlar? Der. Hizmetçi sizi hiç kimse görmemiş ondan olabilir der. Hizmetçi kadın odada bulunan gizli sandıktan aldığı değerli inciyi boynunda gören Bruce Wayne bu kolye annemin kolyesine benziyor. Ama o olamaz. O odada açması imkânsız bir kasada gizleniyor. Kapağı açtığında kasayı boş geren Bruce Wayne açması imkansız değilmiş. Onu size veremem kusura bakmayın der. Hizmetçi kadın kimse bana imkânsız olduğunu söylemedi. Siz bir kadını dövmek istemezsiniz değil mi? Ben de sakat bir insanı dediği gibi Bruce Wayne’nin bastonuna bir tekme atar ve Bruce Wayne yere yığılır. Daha sonra kadın odanın penceresine tırmanır ve İyi akşamlar Bay Wayne der ve aşağı atlar. Gecenin karanlığında kaybolur.